Hold i nakken

Har du fået hold i nakken er der hjælp at få!

her er lidt råd til hvordan du kommer af med hold i nakken.

Det kan ødelægge en ellers god dag når nakkemusklerne strammer til, det gør ondt, og du kan dårligt bevæge hovedet. Her kan du læse lidt om hvordan hold i nakke opstår, hvad du selv kan gøre ved det, og hvordan manuelterapi/massage kan hjælpe dig.

Vil du bare have hjælp med det samme kan du booke en tid til behandling, ved at klikke onlinebooking.

Hold i nakken kan opstå af flere årsager.

  • Pludseligt opstået skade
  • Forkert eller uheldig sovestilling.
  • Træk og kulde.
  • Spændinger opbygget over længere tid.
  • Slidgigt og piskesmæld.
  • Overanstrengelse f.eks.ifb. træning.

Der er selvfølgelig flere årsager til hold i nakken, men disse er nogle af dem jeg oftes støder på.

Her er 4 ting du kan gøre når du har fået hold i nakken.

  1. Manuelterapi/massage. Alt efter hvad årsagen er, så er en kombination af manuelterapi og massage en effektiv kombibehandling mod hold i nakken.
  2. Varme udefra. Selv bruger jeg en varmepude, (med korn der kan opvarmes i microen) eller en varm bruser til at varme vævet op. 
  3. Øvelser. En rigtig god måde at få muskulaturen løsnet op og varm på er ved at lave lidt træning. Det skal ikke være for hårdt, men lige nok til at aktivere muskulaturen i skuldre, øvre ryg samt nakke. Det kan være rolig yoga, svømning i varmevandsbassing, hvis du styrketræner er det vigtigt det ikke er med så meget belastning at du spænder op i trapezius og nakke.
  4. Ro og hvile. Når du har hold i nakken så slap af hvis du kan. Sørg for at være pakket godt ind, og lad være med at gøre ting der er med til at forværre eller forlænge dit hold i nakken. Der er jo nok en årsag til at du har fået spændinger, så giv din krop lidt ro hvis du har mulighed for det. 

Sådan behandler jeg hold i nakken.

Først massere jeg musklerne i nakken, når jeg arbejder i dybden med den muskulatur der er spændt op, skabes der en god varme, blodcirkulation og smidighed i vævet, lindrer det typisk en smule, hvilket giver en afslapning i muskulaturen som gør at få justeret en eller flere af nakkehvivlerne ikke føles så slemt. 

Hvor hurtigt forsvinder hold i nakken?

Har du først fået et rigtigt nakkehold, kan der desværre ofte gå flere dage, også selv om du får behandling og følger alle de gode råd du kan læse om.

Massage virker ofte med det samme, men det kan også være at du blot får lidt mere bevægelighed, da det ofte er kroppen selv der skal ha ro til at få det på plads.