Cupping terapi:

 

Der er fundet optegnelser der går 3500 år tilbage, hvor man beskriver cupping terapi, og i dag er det mere populært end nogensinde inden for den alternative medicin.

Allerede i den gamle kinesiske medicin vidste man, at kroppen indeholdt "meridianer". Disse meridianer var veje i kroppen, hvori vores livsenergi Chi strømmede igennem. Denne Chi ville via meridiansystemet strømme igennem en hver kropsdel, væv og organer.

Ved hjælp af cupping terapi kan man åbne disse meridianer således at Chi kan flyde frit. Et andet aspect er at fjerne toksiner og affaldstoffer i kroppen med det vakuum cupperne laver. Dette højner lymfe- og blodkarsystemets aktivitetsniveau.

Selve fremgangsmåden for cupping terapi er, at man anvender glas eller plast cupper, som man bruger til at skabe et lokalt vakuum med. I oldtiden brugte kineserne bambuscupper, som man opvarmede for at opnå dette vakuum. På klinikken bruger jeg cupping terapi kan både anvendes som en selvstændig behandling, og som et supplement til den terapi jeg normalt udfører.

Nyeste forskning viser at sportsatleter restituere markant hurtigere ved hjælp af cupping terapi. Desuden er cupping terapi en effiktiv behandlingsform på en hel del skader eller bevægeapparts problemaktikker.